Amaç
Veganlık, en basit tanımıyla, hayvan kullanımını ve hayvansal herhangi bir ürünü tüketmeyi reddetmektir. Veganlar, hayvanlardan türetilen, dolayısıyla üretilmesi için hayvanların kullanıldığı yiyecek ürünlerini tüketmediği gibi, hayvansal maddelerin kullanıldığı yiyecek dışı maddeleri de kullanmazlar.
Veganlığın yaygınlaşması sonucu büyük metropollerde artık sadece vegan yemekler sunan restoranlar açılıyor ve süpermarketler vegan rafları oluşturmaya başlıyor. Bu eğitimimizde veganlık felsefesini ve vegan tüketicilerin beklentilerini anlatıyoruz.
İçerik Listesi
Veganlık nedir? Nasıl ortaya çıkmıştır?
Vegan beslenme nedir?
Veganlığın, Vejetaryenlikten farkı nedir?
Hayvansal katkı maddesi içermeyen her ürün vegan mıdır?
Veganlar eser miktarda da olsa hayvansal ürün tüketir mi?
Vegan beslenmenin artıları ve eksileri nelerdir?
Veganlar için muadil yiyecek ve içeçekler nelerdir?
Veganlar kendileri için uygun yiyecek ve içecekleri nasıl ayırt edebilir?
Veganların sosyalleşirken ve alışverişleri sırasında, en sık yaşadığı sorunlar nelerdir?
Ülkemizde ve dünya’da vegan yaşayanların sayısı kaçtır?
Veganlık yeni bir ekonomi türümü yaratıyor?
Vegan tüketicilerin vegan ürünleri üreten şirketlerden beklentileri nelerdir?